Τηλ. και φαξ: 2310 - 825 721

e mail: evgenidi@gmail.com

Δελφών 60 - 54642 - Θεσσαλονίκη

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και στη χώρα μας ένα νέο ιδιοσκεύασμα για τη διακοπή του καπνίσματος. Το φάρμακο αυτό ενδείκνυται σαν βοήθημα στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος σε καπνιστές που είναι αποφασισμένοι να διακόψουν το κάπνισμα.
Η χημική ουσία που περιέχει το συγκεκριμένο ιδιοσκεύασμα δεν έχει σχέση με νικοτίνη αλλά έχει δράση στο ΚΝΣ και σπάει τον κύκλο εθισμού στη νικοτίνη, προσφέροντας στον καπνιστή την ευκαιρία για μακροχρόνια διακοπή του καπνίσματος.
Η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου ενισχύεται όταν η φαρμακευτική αγωγή συνδυάζεται με ψυχολογική υποστήριξη του καπνιστή.
Για τη χορήγηση του φαρμάκου απαιτείται αρχική εκτίμηση του καπνιστή και των ιδιαιτεροτήτων του από τον ιατρό πριν τη συνταγογράφησή του και συνεχής παρακολούθηση της πορείας και της αποτελεσματικότητας της αγωγής.
Το συγκεκριμένο ιδιοσκεύασμα κυκλοφορεί σε μορφή δισκίων τα οποία καταπίνονται ολόκληρα και ΔΕΝ πρέπει να συχέεται με τις τσίχλες νικοτίνης, ούτε πρέπει τα δισκία να μασώνται.
Η αγωγή διαρκεί 7-9 εβδομάδες. Το δοσολογικό σχήμα είναι 1 δισκίο (των 150 mg) μία φορά την ημέρα για τις 6 πρώτες ημέρες και στη συνέχεια από 1 δισκίο δύο φορές την ημέρα μέχρι το τέλος της θεραπείας.
Η μέγιστη ημερήσια δόση (300mg), για κανένα λόγο δεν πρέπει να υπερβαίνεται.
Η λιανική τιμή του ιδιοσκευάσματος είναι 25.903 δρχ (76,02 Euro) και το κουτί περιέχει 60 δισκία.
Η πιο σημαντική -από ιατρικής απόψεως- ανεπιθύμητη ενέργεια η οποία σχετίζεται με το φάρμακο αυτό είναι οι επιληπτικές κρίσεις. Κατά τη χρήση του προϊόντος σύμφωνα με τις συνταγογραφικές οδηγίες, ο κίνδυνος εκδήλωσης σπασμών που σχετίζεται με το φάρμακο είναι 1/1000 (0,1%).

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το ενημερωτικό φυλλάδιο της κατασκευάστριας εταιρείας GlaxoWellcome.