Φαρμακείο Διονύση Χρ. Ευγενίδη

Τηλ. και φαξ: 2310 - 825 721

Δελφών 60 - 54642 - Θεσσαλονίκη

 

"ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ" Χαβάης
MARCUS ROHRER

Η σπιρουλίνα είναι ένα κυανοπράσινο φύκι, μήκους μισού μόλις χιλιοστού. Το όνομα σπιρουλίνα σημαίνει "μικρή έλικα" και αναφέρεται στη ελικοειδή μορφή του φυκιού.
Η σπιρουλίνα περιέχει 60 με 70% πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας καθιστώντας τη, την πλουσιότερη πηγή φυτικής πρωτεΐνης που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Όλα τα βασικά αμινοξέα, χλωροφύλλη, φυκοκυανίνη, γ-λινολενικό οξύ, ένζυμα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία... πάνω από 60 ζωτικές ουσίες, ουσιαστικά, όλα όσα χρειάζεστε για ένα υγιές σώμα και μια ενεργή ζωή, περιέχονται στη σπιρουλίνα και γι' αυτό πλέον εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν καθημερινά. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου, και αντίθετα με τα φύκια της θάλασσας δεν περιέχει καθόλου ιώδιο
Η σπιρουλίνα, όπως γνωρίζουμε, φύεται στη γη εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Πριν από αιώνες, οι ιδιαίτερα προηγμένοι Αζτέκοι και Μάγια είχαν ήδη εξοικειωθεί με τις ευεργετικές δυνάμεις της σπιρουλίνας. Λόγω της σύνθεσης της μπορεί να απορροφήσει ουσιαστικά όλο το φάσμα του ηλιακού φωτός και στο ηλιόλουστο νησί της Χαβάης συγκεντρώνει την ενέργεια του ήλιου σε μορφή βιοφωτονίων. Όσο περισσότερη ενέργεια ήλιου (βιοφωτόνια) αποθηκεύει μια τροφή, τόσο μεγαλύτερη είναι η θερμαντική της ικανότητα. Μετρήσεις δείχνουν, ότι η φρέσκια σπιρουλίνα είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές ενέργειας από τον ήλιο!
Δοσολογία
Λαμβάνονται 3 δισκία την ημέρα πριν το φαγητό, σε μια δόση το πρωί, ή κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το απόγευμα. Με τακτική χρήση τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται μετά από μια έως τρεις βδομάδες.
Παρενέργειες
Κάποια άτομα μπορεί να αισθανθούν ελαφρά ναυτία ή πονοκεφάλους κατά την έναρξη της χρήσης για πρώτη φορά. Σε αυτή την περίπτωση σταματάτε για μερικές μέρες τη χρήση σπιρουλίνας ή ελαττώνετε τη δόση. Σε λίγες ημέρες οι παρενέργειες εξαφανίζονται και μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά τη δοσολογία.
Η σπιρουλίνα λειτουργεί ταυτόχρονα σε 3 επίπεδα:
1. Καθαρισμός: Η σπιρουλίνα προωθεί τις διαδικασίες φυσικού καθαρισμού του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του αίματος. Αισθάνεστε πιο υγιείς και περισσότεροι εύθυμοι, ενώ ταυτόχρονα έχετε περισσότερη ενέργεια.
2. Αποκατάσταση: Η σπιρουλίνα αναπληρώνει τις ανεπάρκειες στη διατροφή και τονώνει το μεταβολισμό. Η φυσική σας κατάσταση βελτιώνεται αισθητά, ενώ ανακτάτε πολύ πιο γρήγορα τις δυνάμεις σας μετά από άσκηση.
3. Τόνωση: Η σπιρουλίνα ενισχύει την αντοχή και ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας τους σώματος. Αισθάνεστε πιο ισχυροί και είσαστε πιο ικανοί για να αντιμετωπίσετε τις πιέσεις της καθημερινής ζωής.
Η σπιρουλίνα Χαβάης είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, προσφέρει περισσότερη ενέργεια, ενισχύει την αντίσταση του οργανισμού, βελτιώνει την επίδοση σας σε εργασία, άθληση και μελέτη, αυξάνει την αντοχή, επιταχύνει την ανάρρωση μετά από ασθένεια, προσφέρει υγιή επιδερμίδα, πυκνότερα μαλλιά και πιο σκληρά νύχια, ενισχύει τη δύναμή σας κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας και της εμμηνόπαυσης, είναι συμπληρωματικό κατά τη διάρκεια και μετά την κύηση, φυσικό βοήθημα αδυνατίσματος.
Σύμφωνα με τη NASA, η σπιρουλίνα είναι η ιδανική τροφή για τους αστροναύτες και καλλιεργείται σε ελάχιστες χώρες του κόσμου. Εξαιρετικής ποιότητας σπιρουλίνα παράγεται στη Νιγρίτα Σερρών, και δύο Έλληνες παραγωγοί προμηθεύουν από το 2007 τις επανδρωμένες αποστολές της NASA.
Είναι οι μοναδικοί στην Ευρώπη που καλλιεργούν την "τροφή των αστροναυτών". Οι δύο νέοι αγρότες από τα Θερμά Νιγρίτας, εκμεταλλεύτηκαν το γεωθερμικό πεδίο που υπάρχει στα Θερμά Νιγρίτας και δημιούργησαν την πρότυπη καλλιεργητική μονάδα σπιρουλίνας. (Παρόμοιες καλλιέργειες της "τροφής των αστροναυτών" υπάρχουν μόνο στη Χιλή και στη Νέα Ζηλανδία.) Οι πρώτες ποσότητες που παρήγαγαν οι δύο καλλιεργητές των Σερρών κατέληξαν στα εργαστήρια της NASA.


Η Σπιρουλίνα Μάρκους Ρόρερ, είναι προϊόν της ολλανδικής εταιρείας Spirulina International και διατίθεται στην Ελλάδα σε μορφή δισκίων και σκόνης.

Φύεται σε ειδικά αγροκτήματα υδροκαλλιέργειας στο ηλιόλουστο νησί της Χαβάης στον Ειρηνικό Ωκεανό με μέση θερμοκρασία υδάτων 35 βαθμών Κελσίου. Υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας και στις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, ενώ έχει άριστη προστασία χάρη στη γυάλινη φιάλη VioSol. Η βιολετί χρώματος γυάλινη φιάλη, προσφέρει άριστη προστασία από τον ήλιο και πλήρη διατήρηση της ενέργειας της Σπιρουλίνας.
Η φιάλη VioSol, είναι μια καινοτομία στο χώρο της, εξασφαλίζοντας υψηλών επιπέδων ποιότητα για μεγάλη χρονική περίοδο.
Η Σπιρουλίνα Μάρκους Ρόρερ είναι 100% φυσική, χωρίς χρωστικές ουσίες, συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης ή παρασιτοκτόνα και φυτοκτόνα.

Σπιρουλίνα Χαβάης κυκλοφορεί και από την εταιρεία SOLGAR