P H A R M A-P O I N T 2001

Το PHARMA-POINT 2001 διοργανώνεται από τους 16 Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας, με κύρια ευθύνη του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας και τη συμμετοχή της Πανελλήνιας ένωσης Φαρμακοποιών. Θα φιλοξενήσει έκθεση φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών και συνεδριακό μέρος με σημαντικές ομιλίες και εκδηλώσεις. Η οργάνωσή του έχει ανατεθεί στην εταιρεία Κ-Προβολή.
Το συνεδριακό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Παρασκευή 19/10
Σάββατο 20/10
Κυριακή 21/10

Μεγάλη επιτυχία στο PHARMAPOINT

κάντε κλικ για μεγένθυση
κάντε κλικ για μεγένθυση
κάντε κλικ για μεγένθυση
κάντε κλικ για μεγένθυση

Μία καθ' όλα άρτια εκδήλωση οργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και οι 16 Φ.Σ. της Βόρειας Ελλάδας η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες τους. Το 6ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ και παράλληλα η μεγάλη έκθεση φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε 19, 20 και 21 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία PHARMAPOINT.
Το εκθεσιακό μέρος, που κατελάμβανε έκταση 8.500 τ.μ. σε τρία περίπτερα της Δ.Ε.Θ. και φιλοξένησε πάνω από 120 φαρμακευτικές επιχειρήσεις, επισκέφθηκαν πάνω από 3.800 φαρμακοποιοί, απ' όλη την Ελλάδα. Στη διάρκεια της έκθεσης, που διέθετε τρία εστιατόρια, press room κ.λ.π., πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις και happenings από τους οργανωτές και τους εκθέτες. Μία ευχάριστη νότα ήταν ο παιδότοπος, που λειτούργησε με την ευθύνη του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και όπου τα παιδιά των επισκεπτών πέρασαν ευχάριστα τις ώρες που χρειάστηκαν οι γονείς τους για να παρακολουθήσουν το συνέδριο και την έκθεση.
Το συνεδριακό μέρος περιείχε σημαντικές ομιλίες και συζητήσεις, τόσο για επιστημονικά, όσο και για επαγγελματικά θέματα των φαρμακοποιών, με την συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών και άλλων ομιλητών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η εκδήλωση με τον τίτλο "Σύγχρονη Διατροφή - Ελπίδες και κίνδυνοι", στην οποία πήραν μέρος καθηγητές πανεπιστημίου και συντόνισε ο δημοσιογράφος και φαρμακοποιός κ. Στέλιος Κούλογλου, με την παράλληλη προβολή πρωτότυπου και σοκαριστικού οπτικού υλικού. Το συνέδριο παρακολούθησαν φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα, καθώς και από Βαλκανικές χώρες. Ανάμεσα τους και αντιπροσωπεία του Παντουρκικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σμύρνης και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Σμύρνης.
Την εκδήλωση, που υποστηρίχθηκε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών και τους Φαρμακευτικούς Συνεταιρισμούς, χαιρέτισε με επιστολή του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ενώ μήνυμα έστειλαν ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας κ. 'Ακης Τσοχατζόπουλος και η Υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας κα Σπυράκη. Τα εγκαίνια τέλεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Βαγιωνάς, ενώ παρευρέθηκαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ. Κούβελας, Ψωμιάδης, Ορφανός και Σαλαγκούδης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Υγιεινής του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Αχλάδας, ο πρόεδρος Φαρμακευτικής Σχολής ΑΠΘ κ. Σουλελές, μεγάλος αριθμός καθηγητών της Φαρμακευτικής Σχολής ΑΠΘ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών κ. Αυγερινός, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανιών - Αντιπροσώπων Καλλυντικών κ. Κουτσιανάς, ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ κ. Γιαννακόπουλος, πολλοί άλλοι πρόεδροι και εκπρόσωποι φαρμακευτικών φορέων και συλλόγων, επίσημοι και πλήθος φαρμακοποιών.
Το Σάββατο 20/10 επισκέφτηκε το PHARMA POINT και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του περιπτέρου του "Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών" του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το περίπτερο λειτούργησε ως κοινωνική προσφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Κ-ΠΡΟΒΟΛΗ, μια εταιρεία που απέδειξε για άλλη μια φορά, την πείρα της στο χώρο της οργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων. Με ιδιαίτερη ικανότητα χειρίστηκε τα όποια μικροπροβλήματα της προετοιμασίας, με αποτέλεσμα όλες οι εταιρείες να μείνουν καθ' όλα ευχαριστημένες και το PHARMAPOINT να μείνει στη μνήμη των φαρμακοποιών ως το καλύτερο συνέδριο - έκθεση φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών που έλαβε ποτέ χώρα στη συμπρωτεύουσα...
Τέλος οφείλουμε να δώσουμε ένα μεγάλο εύγε στους Φ.Σ. της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Β. Ελλάδος για την ομοψυχία και τη μεταξύ τους συνεργασία στο να οργανωθεί άρτια ένα τόσο μεγάλο γεγονός.

Εν αναμονή του PHARMAPOINT 2002...