ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ        ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΜΟΥ 69 2ος ΟΡΟΦΟΣ Τ.Κ. 54623

ΤΗΛ: 2310-275791 FAX: 2310-227525 ΑΥΤ.ΤΗΛ.: 2310-221051

ΠΡΟΣ: Τους Φαρμακοποιούς του Φ.Σ.Θ.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, οργανώνει μια ειδική βραδιά για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.
Συγκεκριμένα, σας προσκαλούμε στην ιστορική έκθεση "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" που παρουσιάζεται στο Λιμάνι (Αποθήκη Γ΄) και περιλαμβάνει το εικαστικό έργο (ζωγραφική, γλυπτική) του καθηγητή Βαρλάμη, με οργανωμένη ξενάγηση από τους επιμελητές της έκθεσης στα έργα της συλλογής, που αναφέρονται στην ιστορία της πόλης και τη προβολή της στο μέλλον.
Η πρόσκληση ισχύει για τη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2002 και ώρα 18:00.
Μετά το τέλος της ξενάγησης θα προσφερθεί στο χώρο της έκθεσης ένα μικρό κοκτέιλ.
Το εικαστικό έργο του καθηγητή Βαρλάμη "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" εμπνέεται από την καλλιτεχνική παράδοση και ιστορία του πολιτισμού μας και του Ελληνισμού εν γένει, και η παρουσίασή του στη πόλη μας, στο πλαίσιο των λζ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ και της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποτελεί μια βασική πολιτιστική επένδυση, που σκοπό έχει αφενός, να ενισχύσει και να ασφαλίσει την προσωπικότητα της περιοχής και αφετέρου να αξιοποιήσει τους ιστορικούς, πολιτιστικούς, τουριστικούς, οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για το άνοιγμα μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής για το μέλλον της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Η αναβάθμιση του ρόλου και της σημαντικότητας της περιοχής, στην οποία αποσκοπεί η συλλογή, θα υποστηρίξει παράλληλα, τις επικοινωνιακές ενέργειες προβολής της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα συμβάλλει στην αισθητική εξύψωση, στην εκπαιδευτική αγωγή και ποιοτική αναβάθμιση του συνόλου της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να φέρουμε σ' επαφή όλους τους Μακεδόνες με την ιστορική προσωπικότητα της αδελφής του Μακεδόνα κοσμοκράτορα και περισσότερο αυτούς που δεν έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν εύκολα σε γεγονότα παγκόσμιας καλλιτεχνικής κατηγορίας αλλά και να δημιουργήσουμε ταυτόχρονα ΜΙΑ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε βιωματικά με την ιστορία της πόλης μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας