Πρόσφατα κυκλοφόρησε και στη χώρα μας ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας σε μορφή υπογλώσσιων δισκίων από την εταιρεία ABBOTT LABORATORIES.
Το φάρμακο αυτό είναι ανταγωνιστής της ντοπαμίνης που επαυξάνει το φυσιολογικό στυτικό σήμα από τον εγκέφαλο προς το πέος. Δρα διεγείροντας τους ντοπαμινεργικούς υποδοχείς συγκεκριμένων τμημάτων του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη διαδικασία της στύσης. Αυτός ο μηχανισμός κεντρικής δράσης μιμείται τη φυσιολογική διαδικασία στύσης και διαφοροποιεί το φάρμακο αυτό από τις υπάρχουσες επιλογές για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.
Εάν ο άνδρας επιθυμεί να έχει σεξουαλική επαφή με τη βοήθεια του φαρμάκου αυτού, τοποθετεί 1 δισκίο κάτω από τη γλώσσα και το αφήνει να διαλυθεί. Το δισκίο διαλύεται συνήθως μέσα σε 10 λεπτά και η δράση του ξεκινά εντός 20 λεπτών από τη λήψη του. Η χρήση του μπορεί να επαναληφθεί κάθε 8 ώρες (μέχρι 3 φορές την ημέρα), εάν υπάρχει η επιθυμία. Συνιστάται όπως ο ανδρας κάνει έναρξη με την δόση των 2 mg. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό κλινικό αποτέλεσμα, η δόση μπορεί να αυξάνεται σε επόμενες χορηγήσεις μέχρι τα 3 mg. Το φάρμακο δεν επηρεάζεται από τη λήψη τροφής.
Το νέο χάπι που θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή, αντεδείκνυται σε ασθενείς με σοβαρή ασταθή στηθάγχη, πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου,σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια, υπόταση ή άλλες συνθήκες υπό τις οποίες απαγορεύεται ούτως ή άλλως η σεξουαλική πράξη.
Στις συγκεκριμένες θεραπευτικές δόσεις των 2 mg και 3 mg είναι πολύ καλά ανεκτό.
Κυκλοφορεί σε υπογλώσσια δισκία των 2 mg και 3 mg. Η συσκευασία και για τις δύο δόσεις είναι των 4 δισκίων και οι τιμές είναι 11.664 δρχ. (34,23 euro) και 14.872 δρχ. (43,64 euro) αντίστοιχα.
Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από το ενημερωτικό φυλλάδιο της παρασκευάστριας εταιρείας Abbott Laboratories.