ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ        ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΜΟΥ 69 2ος ΟΡΟΦΟΣ Τ.Κ. 54623

ΤΗΛ: 2310-275791 FAX: 2310-227525 ΑΥΤ.ΤΗΛ.: 2310-221051

ΠΡΟΣ: Όλους τους συναδέλφους

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών για τη περίοδο 2002-2003. Το Τελλόγλειο Ίδρυμα είναι ένας πολυχώρος τέχνης και η συνεργασία του με το σύλλογό μας αφορά τον θεατρικό τομέα των δραστηριοτήτων του. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2002-2003 θα φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα τα "θεατρικά βραδινά" του Θεάτρου "Λύκη Βυθού". Πρόκειται για δραματοποιημένες διαλέξεις που συνδυάζουν τον θεωρητικό λόγο με τη σκηνική πράξη (δρώμενα ή άλλες τέχνες πλαισιώνουν το θέμα της εισήγησης).

Τα "θεατρικά βραδινά" πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα. Ημέρα παρουσίασης επιλέχθηκε η Δευτέρα και ώρα 8 το βράδυ. Πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος (Αγίου Δημητρίου 159 α - απέναντι από την Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ.) και ομιλητές είναι εξέχουσες προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2003, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί βραδιά λόγου και μουσικής, με τίτλο:

Γιάννης Ρίτσος, "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος".
Δείγμα Προθέσεων

Ο φιλόλογος, Γρηγόρης Πεντζίκης, θα αναγνώσει μέρος μιας ευρύτερης εργασίας του γύρω από τον Γιάννη Ρίτσο.
Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης θα αναλυθούν οι Αντιστοιχίες του Μουσικού και του Ποιητικού Έργου του Γιάννη Ρίτσου. Στο δεύτερο μέρος, που τιτλοφορείται "Δείγμα Προθέσεων", θα αναλυθεί και θα σχολιαστεί το ποίημα "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος". Θα σχολιαστούν κάποιες παραναγνώσεις του ποιήματος, οφειλόμενες σε πολιτικοιδεολογικούς προσδιορισμούς και θα ακολουθήσει η ανάγνωσή του με τη συνοδεία πιάνου.
Στο πιάνο η Ευφημία Ζάννη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει εξασφαλίσει 50 θέσεις σε κάθε παράσταση για τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης. Οι προσκλήσεις ισχύουν για δυο άτομα, συνεπώς θα δοθούν στους 25 πρώτους που θα τις ζητήσουν, με σειρά προτεραιότητας.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διάλεξη, θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαρτίου με τα γραφεία του Συλλόγου για να κρατήσουν θέσεις και να παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας