ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ        ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΜΟΥ 69 2ος ΟΡΟΦΟΣ Τ.Κ. 54623

ΤΗΛ: 2310-275791 FAX: 2310-227525 ΑΥΤ.ΤΗΛ.: 2310-221051

ΠΡΟΣ: Όλους τους συναδέλφους

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών για τη περίοδο 2002-2003. Το Τελλόγλειο Ίδρυμα είναι ένας πολυχώρος τέχνης και η συνεργασία του με το σύλλογό μας αφορά τον θεατρικό τομέα των δραστηριοτήτων του. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2002-2003 θα φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα τα "θεατρικά βραδινά" του Θεάτρου "Λύκη Βυθού". Πρόκειται για δραματοποιημένες διαλέξεις που συνδυάζουν τον θεωρητικό λόγο με τη σκηνική πράξη (δρώμενα ή άλλες τέχνες πλαισιώνουν το θέμα της εισήγησης).

Τα "θεατρικά βραδινά" πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα. Ημέρα παρουσίασης επιλέχθηκε η Δευτέρα και ώρα 8 το βράδυ. Πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος (Αγίου Δημητρίου 159 α - απέναντι από την Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ.) και ομιλητές είναι εξέχουσες προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δραματοποιημένη διάλεξη της Καλλιόπης Εξάρχου, θεατρολόγου, με τίτλο "Πρόσωπα και προσωπεία της γυναικείας επιθυμίας στον Τσέχωφ και στον Ουίλλιαμς". Η εσωτερική ανάγκη απόδρασης των ηρωίδων του Τσέχωφ, συνοδευμένη από μια καθηλωτική μελαγχολία, στη Ρωσία των τελευταίων χρόνων της Τσαρικής καταπίεσης και εκείνη των ηρωίδων του Ουϊλλιαμς, διαποτισμένη από παροξυσμό και τρέλα, στον Αμερικάνικο Νότο, γίνονται αντικείμενα ψυχολογικών αποκαλύψεων.
Γυναικεία πρόσωπα φέρουν τα προσωπεία τους και αγωνίζονται για το ακατόρθωτο, την κατάκτηση της επιθυμίας τους.
Τα κείμενα των συγγραφέων αποδίδουν οι ηθοποιοί Έφη Δρόσου και Θάλεια Σκαρλάτου
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βασικαρίδης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει εξασφαλίσει 50 θέσεις σε κάθε παράσταση για τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης. Οι προσκλήσεις ισχύουν για δυο άτομα, συνεπώς θα δοθούν στους 25 πρώτους που θα τις ζητήσουν, με σειρά προτεραιότητας.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διάλεξη, θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαρτίου με τα γραφεία του Συλλόγου για να κρατήσουν θέσεις και να παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας