ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ        ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΜΟΥ 69 2ος ΟΡΟΦΟΣ Τ.Κ. 54623

ΤΗΛ: 2310 275791 FAX: 2310 227525 ΑΥΤ.ΤΗΛ.: 2310 221051

PHARMA POINT 2003

Η μεγαλύτερη συνάντηση του Φαρμακευτικού κόσμου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεγάλο φαρμακευτικό συνέδριο PHARMA Point, που αποτελεί πλέον θεσμό και είναι η επίσημη επιχειρηματική συνάντηση του κλάδου της υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. Η φετινή συνάντηση ξεκίνησε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου με τελετή εγκαινίων που τελέσθηκαν από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ν. Γκεσούλη, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Μαγκριώτη, του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη, βουλευτών, επισήμων και πλήθους φαρμακοποιών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής των Κυπρίων φαρμακοποιών στην Ενωμένη Ευρώπη.

"Φέτος, αναβαθμίσαμε ακόμη περισσότερο το συνεδριακό μέρος χωρίζοντάς το σε τέσσερις ενότητες: Επιστημονική ενημέρωση, Κοινωνική ευθύνη, Επιχειρείν και Σεμινάρια, με σκοπό να καλύψουμε πραγματικά όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολείται ο σύγχρονος φαρμακοποιός", δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου .

Στους χώρους της Helexpo φιλοξενήθηκαν, για τρίτη συνεχή χρονιά, περισσότερες από 120 επιχειρήσεις με βασικό αντικείμενο δραστηριότητας την υγεία και την ομορφιά. Από τις εργασίες του Συνεδρίου το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο στρογγυλό τραπέζι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου με θέμα "Κοινωνική αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών" με συνομιλητές τον Πρύτανη του Α.Π.Θ κ. Ι. Αντωνόπουλο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσ/νίκης κ. Α. Νικολαϊδη, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης κ. Ι. Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσ/νίκης κ. Κ. Θεοδοσιάδη, τον περιφερειάρχη εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Πρίντζα και συντονιστή της συζήτησης το δημοσιογράφο κ. Κ. Μπλιάτκα. Εκεί παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, τα αποτελέσματα έρευνας ομάδας φοιτητών του Α.Π.Θ με θέμα "Εξαρτησιογόνες ουσίες και η στάση του φαρμακοποιού".

Ο συντονιστής του στρογγυλού τραπεζιού, δημοσιογράφος κ. Κ. Μπλιάτκας Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. κ. Ι. Αντωνόπουλος Ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Θ, κ. Κ. Θεοδοσιάδης Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Θ. κ. Α. Νικολαϊδης Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Ι. Παπαδόπουλος Ο περιφερειάρχης εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Γ. Πρίντζας

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

PHARMA POINT 2003

Προς: Όλους τους Φαρμακοποιούς του Φ.Σ.Θ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Σας υπενθυμίζουμε ότι το τριήμερο 17, 18 και 19 Οκτωβρίου 2003 πραγματοποιείται στους χώρους της HELEXPO-ΔΕΘ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η μεγάλη εκδήλωση του κλάδου μας PHARMA-POINT που περιλαμβάνει Φαρμακευτικό Συνέδριο και μεγάλη έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιήσει το βράδυ της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου στις 21:00 ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος.
Το συνεδριακό μέρος των εκδηλώσεων είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και το επίπεδο των ομιλητών ιδιαίτερα υψηλό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε, χωρίς να υποβαθμίζουμε τα υπόλοιπα θέματα, τη συζήτηση με θέμα: "Κοινωνική αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών" το Σάββατο στις 18:30 με ομιλητές τους κ. κ. Ν. Γκεσούλη - Υφυπουργό Παιδείας, Ι. Αντωνόπουλο - Πρύτανη του Α.Π.Θ., Αθ. Νικολαϊδη - Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ι. Παπαδόπουλο - Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Κ. Θεοδοσιάδη - Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Κ. Μπλιάτκας.
Μεγάλου ενδιαφέροντος είναι επίσης το θέμα "Φαρμακείο: Προϋποθέσεις και προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης" το πρωί της Κυριακής 19 Οκτωβρίου στις 10.30, με ομιλητές τους κ. κ. Γ. Βασιλόπουλο και Β. Σερέτη.
Ιδιαίτερη αναφορά δικαιούνται επίσης τα θέματα γενικότερου επιστημονικού ενδιαφέροντος όπως είναι "Ελεύθερες ρίζες και αντιοξειδωτικά", "Συσκευές εισπνεομένων φαρμάκων για Άσθμα και Χ.Α.Π.", "εμβόλια για μηνιγγιτιδόκοκκο και πνευμονιόκοκκο", "Μ.Σ.Α.Φ. - κοξίμπες", "Φαρμακείο και ψηφιακή κοινωνία", "Η Φαρμακευτική στην Κύπρο", "Α΄ βοήθειες στο Φαρμακείο", "Το εργαστήριο του Φαρμακείου" και πολλά άλλα.
Πιστεύουμε ότι με την μαζική σας παρουσία θα αποδείξετε ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα δικαιούνται να είναι υπερήφανες για την διοργάνωση της μεγαλύτερης Φαρμακευτικής εκδήλωσης της χώρας.

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ         ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η κορυφαία στιγμή της μακράς σειράς δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας έφτασε. Όπως όλοι γνωρίζετε, την Παρασκευή 17/10 το PHARMA Point 2003 ανοίγει τις πύλες του και για τρίτη συνεχή χρονιά θα συμβάλλει στην ενημέρωση, την εκπαίδευση, στη σύσφιξη των σχέσεών μας και στην ανάπτυξη του κλάδου μας.
Στόχος μας, από την αρχή, ήταν η καθιέρωση ενός μεγάλου συνεδριακού και εκθεσιακού γεγονότος, σημείου συνάντησης της φαρμακευτικής αγοράς, που να αναδεικνύει και να ενισχύει το ρόλο του Έλληνα Φαρμακοποιού.
Στα δύο χρόνια που πέρασαν θέσαμε τις βάσεις. Φέτος, περνάμε στη φάση της διεθνούς προβολής, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων και ανταλλαγής απόψεων με "γείτονες" συναδέλφους.
Στο PHARMA Point 2003 θα υποδεχθούμε τους Κύπριους συναδέλφους μας, αλλά και προσκεκλημένους από τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη. Το αναβαθμισμένο συνεδριακό μέρος είναι χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες: Επιστημονική ενημέρωση - Κοινωνική ευθύνη - Επιχειρείν - Σεμινάρια. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση με θέμα: "Κοινωνική αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών", καθώς και η ενότητα με θέμα: "Φαρμακείο και Επιχειρείν". Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση πλαισιώνεται με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και happenings, ενώ μας τιμούν με την παρουσία τους το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων της φαρμακευτικής αγοράς.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη κλήρωση που θα γίνει ανάμεσα σε όλους τους φαρμακοποιούς επισκέπτες, με δώρο 2 ταξίδια στην Κύπρο τον Νοέμβριο με αφορμή το Παγκύπριο Φαρμακευτικό Συνέδριο
Συνάδελφοι,
Σαν οικοδεσπότες της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, οφείλουμε να παρεβρεθούμε μαζικά στη μεγάλη αυτή γιορτή του κλάδου μας, και ιδιαίτερα στη πλούσια συνεδριακή διαδικασία, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια χρονιά τη δυναμικότητα του Συλλόγου μας.
Αρχικά, ας συναντηθούμε όλοι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, στις 9μμ, στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο 2 της Helexpo. Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει δεξίωση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ         ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ