ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ        ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΜΟΥ 69 2ος ΟΡΟΦΟΣ Τ.Κ. 54623

ΤΗΛ: 2310-275791 FAX: 2310-227525 ΑΥΤ.ΤΗΛ.: 2310-221051

ΠΡΟΣ: Τους φαρμακοποιούς του Φ.Σ.Θ.

ΘΕΜΑ:"Εκπαίδευση των Φαρμακοποιών στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές"

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε από προηγούμενες επιστολές μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, ανέλαβε τη πρωτοβουλία για την οργάνωση ενός κύκλου μαθημάτων με αντικείμενο την εκπαίδευση των φαρμακοποιών στη χρήση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της φάσης προετοιμασίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα παρακάτω:

 1. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 50 ώρες
 2. Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται σε 90 Ευρώ κατ' άτομο
 3. Χώρος εκπαίδευσης: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ" (γωνία Δωδεκανήσου - Ναυμ. Λήμνου 11 Τηλέφωνο: 0310 540615)
 4. Οι εκπαιδευόμενοι θα ενταχθούν σε 20μελή τμήματα, όπου κάθε καταρτιζόμενος θα έχει έναν Η/Υ στη διάθεσή του
 5. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από εκπαιδευτές πληροφορικής πιστοποιημένους από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης του Υπουργείου Εργασίας.
 6. Θα διατεθούν διδακτικές σημειώσεις με οδηγίες χρήσης των προγραμμάτων
 7. Το πρόγραμμα σπουδών, ενδεικτικά περιλαμβάνει: εκμάθηση των Microsoft Windows Millenniun, Microsoft Excel 2000, Word, Επικοινωνία (e-mail), εισαγωγή στο Διαδίκτυο (Internet).
 8. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου. Ημέρες της εκπαίδευσης ορίσθηκαν η Δευτέρα και η Τετάρτη και ώρες 5 μ.μ.-8 μ.μ. (4 διδακτικές ώρες).
  Όσοι έχουν μονό τον τελευταίο αριθμό του κωδικού του Διανεμητικού (π.χ. 2031) θα εκπαιδεύονται κάθε Δευτέρα.
  Όσοι έχουν ζυγό τον τελευταίο αριθμό του κωδικού του Διανεμητικού (π.χ. 2032) θα εκπαιδεύονται κάθε Τετάρτη.
  Τυχόν αιτήσεις μόνιμης αλλαγής ημέρας εκπαίδευσης θα γίνονται δεκτές μόνο με αμοιβαία μετάθεση.
  Εάν κάποιος εκπαιδευόμενος συνάδελφος "χάσει" (εξαιτίας διημέρευσης ή άλλου σοβαρού λόγου) ένα μάθημα Δευτέρας, θα μπορεί να το αναπληρώσει δυο μέρες αργότερα (δηλαδή την αμέσως επόμενη Τετάρτη) οπότε και θα διδάσκεται το ίδιο ακριβώς αντικείμενο. Εάν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει ότι θα "χάσει" ένα μάθημα Τετάρτης (εξαιτίας διημέρευσης ή άλλου σοβαρού λόγου), θα μπορεί να το καλύψει συμμετέχοντας σε ένα τμήμα Δευτέρας δυο μέρες νωρίτερα από τη Τετάρτη που δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει.
  Η ρύθμιση αυτή γίνεται γιατί ζητήσαμε, τα τμήματα Δευτέρας και Τετάρτης να έχουν παράλληλη εκπαιδευτική πορεία (δηλαδή, όποιο αντικείμενο διδάσκεται τη Δευτέρα, το ίδιο θα διδάσκεται και τη Τετάρτη). Με τον τρόπο αυτό θα καλύπτονται τα κενά στην εκπαίδευση που ίσως προκύψουν.
 9. Τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί τα φαρμακεία όσων συναδέλφων δήλωσαν συμμετοχή, εκπρόσωπος του "ΠΥΘΑΓΟΡΑ", ώστε να εισπράξει το αντίτιμο των 90 Ευρώ παρέχοντας σχετική απόδειξη. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στα μαθήματα είναι η καταβολή των χρημάτων πριν την ημέρα έναρξης των μαθημάτων (21 Οκτωβρίου) ώστε να υπάρχει η αντίστοιχη δέσμευση αιθουσών και καθηγητών. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί, μπορεί να καταβάλλει το ποσό αυτοπροσώπως στη γραμματεία της σχολής (Δωδεκανήσου και Ναυμ. Λήμνου 11) από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο 9:00 - 13:00.
 10. Μετά το τέλος της εκπαίδευσης θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου
 11. Για τυχόν απορίες, προβλήματα κλπ, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Βλάχο στο τηλέφωνο 0937117673.
 12. Λόγω του μεγάλου όγκου των συναδέλφων που δήλωσαν συμμετοχή, παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή όλων των παραπάνω αναφερθέντων, για να αποφευχθούν ενδεχόμενες εμπλοκές, που τελικά θα έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας