Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2003 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η πρώτη συνάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής για την ίδρυση Φαρμακευτικού Μουσείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: ενημέρωση επί των μέχρι τώρα ενεργειών και εξελίξεων και προγραμματισμός επόμενων ενεργειών.
κάντε κλικ για μεγένθυση
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής στη πρώτη τους συνάντηση στα γραφεία του Φ.Σ.Θ.
κάντε κλικ για μεγένθυση
Από αριστερά ο κ. Θεοδοσιάδης, ο κ. Ευγενίδης, ο κ. Αντωνόπουλος, ο κ. Ποάλας και η κ. Βαρέλλα
Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης - Αντιπρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αυγερινός Αντώνιος - Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, Βαγιωνάς Δημήτριος - Πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Βαρέλλα Ευαγγελία - Επίκουρη καθηγήτρια Χημείας Α.Π.Θ. και Γεν. Γραμματέας Διεθνούς Ακαδημίας Ιστορίας της Φαρμακευτικής, Νικόλτσιος Βασίλειος, Φαρμακοποιός και Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Ποάλας Θεόδωρος, Φαρμακοποιός - στιχουργός,, Σουλελές Χρήστος - Πρόεδρος τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., Θεοδοσιάδης Κυριάκος - Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Ευγενίδης Διονύσιος - Γραμματέας Φ.Σ.Θ.
Όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συμφώνησαν για την αναγκαιότητα της ίδρυσης του Φαρμακευτικού Μουσείου και αποφασίσθηκε να ανατεθεί σε νομικούς η σύνταξη σχεδίου καταστατικού. Επίσης αποφασίσθηκε η εκπόνηση μελέτης που θα αφορά την προετοιμασία, τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του Μουσείου καθώς και τη δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, με στόχο τη καταγραφή του υλικού που μπορεί να διατεθεί για το σκοπό αυτό και ανήκει σε ιδιώτες, φαρμακοποιούς και μη.
κάντε κλικ για μεγένθυση
Από δεξιά ο κ. Βαγιωνάς, ο κ. Αυγερινός, ο κ. Νικόλτσιος, ο κ. Σουλελές, η κ. Χρήστου και ο κ. Κοντογιώργης

κάντε κλικ για μεγένθυση
Ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Θ. κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και ο Γραμματέας του Φ.Σ.Θ. κ. Διονύσης Ευγενίδης

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση Φαρμακευτικού Μουσείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη ανήκει στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, έναν από τους πλέον δραστήριους Επιστημονικούς Συλλόγους της χώρας και αγκαλιάστηκε με θέρμη από όλους τους φορείς της Φαρμακευτικής στην Ελλάδα όπως το Πανεπιστήμιο, η Φαρμακοβιομηχανία και οι Φαρμακοποιοί, από όποια θέση και αν υπηρετούν την επιστήμη τους. Θερμή επίσης ήταν η ανταπόκριση της πολιτείας δια των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών και προσωπικά του Υπουργού Πολιτισμού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

κάντε κλικ για μεγένθυση
Ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Θ. κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ SUNDAY ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ