Θεσ/νίκη 15/07/2002

Προς όλους τους Συνεταίρους & πελάτες

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι σε όλους σας γνωστή η ύπαρξη της Τράπεζας Αίματος του ΣΥ.ΦΑ..

Σήμερα και με την ευκαιρία της πρόσκλησης που σας απευθύνουμε για την καθιερωμένη ανά εξάμηνο αιμοδοσία, έχουμε την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε ότι σε συνεννόηση με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσ. 'Αγιος Παύλος και με το Περιφερειακό Κέντρο Ιστοσυμβατότητας του Ιπποκρατείου Νοσ. Θεσ/νίκης, η Τράπεζά μας επεκτείνει την προσφορά της στον τομέα της ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.

Ένα μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει κάθε χρόνο γιατί ο μυελός των οστών του έχει καταστραφεί ή έχει διηθηθεί από κακοήθη κύτταρα. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα την δυνατότητα σε εμάς να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, δίνοντας την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για μια νέα ζωή.

Η ανεύρεση ενός συμβατού δότη μεταξύ των μελών της οικογένειας του ασθενούς, που είναι η περισσότερο επιθυμητή, είναι δυνατή μόνο στο 1/3 των περιπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, πρέπει να αναζητηθεί ένας μη συγγενής εθελοντής δότης. Οι ιστικές όμως διαφορές μεταξύ των ατόμων είναι τόσο μεγάλες, ώστε οι πιθανότητες να ταιριάζει ένας εθελοντής με τον ασθενή, είναι μία στις πολλές δεκάδες χιλιάδες. Επομένως, είναι απαραίτητη η ύπαρξη μεγάλου αριθμού εθελοντών για να αυξάνονται ουσιαστικά οι πιθανότητες ανεύρεσης συμβατού δότη.

Αναλογισθείτε για μια στιγμή την αγωνία αυτών των ανθρώπων που ψάχνουν για συμβατό δότη.

Σας καλούμε λοιπόν και σας παρακαλούμε, να δείξετε όλοι, αιμοδότες ή μή, την ευαισθησία σας και να δώσετε δείγμα αίματος για τις κατάλληλες αναλύσεις και να δηλώσετε ότι επιθυμείτε να γίνεται δωρητές μυελού των οστών.

Η λήψη του μυελού των οστών είναι εντελώς ανώδυνη και δεν απαιτείται νοσηλεία.

Η αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του ΣΥ.ΦΑ. θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/07/2002 από τη 1:00 μ.μ. έως τις 5:00 μ.μ.. στα γραφεία του Συνεταιρισμού.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και την ανθρωπιστική τους προσφορά στην προηγούμενη αιμοδοσία, με την ευχή το αίμα αυτό που βρίσκεται στην διάθεση τους ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ι. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣΛ. ΦΑΡΣΑΚΗΣΕ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Πρόεδρος Δ.Σ.Γραμματέας Δ.Σ.Υπεύθυνος Τράπεζας Αίματος